AKTUELLT
FOTOGRAF
LISA LINDKVIST
KONTAKT & LÄNKAR
lisa lindkvist - teater pegasus produktion
Förmansvägen 40
11759 STOCKHOLM
- sweden
texter

Hej! :) OPUSAR kallar jag de texter jag i bland skriver på natten då jag sover. Läs om Du vill. Allt gott!

//Lisa


OPUS 42
Ribban har kallats Ribban sen han fick bånge på gympan i 8an. Evigheter sen, men vissa saker försvinner liksom aldrig. 20 sekunders ribba i 8an och sen får man leva med det resten av sitt liv. Vet inte längre vad han hette egentligen. Andersson tror jag. Ribban Andersson.

OPUS 22
…”Tant som tant” skrockade Snattar-Bodil och stoppade en blåblänkande tandkrämstub innanför jackan, trots att hon fyllt på sitt förråd föregående vecka och bara i undantagsfall hade bruk för munpasta…OPUS 2
Matvarukassörskan Siv Lejon, som aldrig tyckt att naturen givit henne något annat än sitt efternamn att skryta med, suckade och tänkte att hon nog skulle ta och baka ett gäng chokladbollar när hon kom hem ändå. Hennes tid som potentiellt sexobjekt hade kommit och gått under en natt i andra ring när hon till råga på eländet befunnit sig sovande, och ensam, i sina farföräldrars sommarhus, så vad gjorde det om hon la på sig några extra kakkilon till sommaren. Tänkte Siv.


OPUS 47 Till T.
Men här gick han trots allt, styrkt av att han var Allan. Den riktiga Allan. Han som man syftar på när man utbrister - Jaså här går du och spelar Allan.OPUS 10
Då det, överhuvudtaget, inte ingick i Siw Östlings planer för kvällen att bli kastad i arresten, undvek hon att i bara mässingen promenera förbi Polishuset vid tidpunkten för den årliga luciafesten. Istället valde hon vägen förbi Tematanternas klubblokal och utstod diverse påhopp om sina kommunistsympatier. Detta rörde dock inte Siw Östling i ryggen där hon skyndade fram för att uträtta stordåd.


OPUS 16
Det må vara hänt, sa Pelle till sin långnästa syster och satte sig på tåget tillbaka till Kiruna.

OPUS 1
Hur hon i hela friden kunde tänka så oanständiga saker om sin exman torde övergå förståndet på vilken medelklassbyrårat som helst, men det kunde Gun Samuelsson inte ta någon hänsyn till där hon nu låg i hängmattan och sörplade lemonad i det älskade sugröret från förr.
OPUS 34
Den enda sökande till tjänsten var Torben E Hansson, vars mest osmickrande karaktärsdrag var hans ovana att, utan genans, flatulera på allmän plats. Detta hade varit gott och väl om det inte vore för det faktum att aktionen, enligt ett anonymt vittne, riskerade utlösa en vibration i litosvären motsvarande en tolva på Mercalliskalan, och att ödet bestämt att detta vittne tillika råkade vara valberedningens ordförande (som vi, för att beskydda dennes önskvärda anonymitet, kan påstå vara en kvinna vid namn Solbritt Eng) och dessutom så genuint intresserad av seismiska vågor att han sedan barnsben önskat sig en egen seismograf, och nu, vid 47 års ålder gjort verklighet av denna dröm, men till sin stora besvikelse råkat flytta in granne med vår huvudkaraktär och sedan dess inte fått en lugn stund.


OPUS 12
Han såg henne dansa på ön bredvid, som sprungen ur sol och dimma.
Men lät så småningom kärleken dö, för han vågade ej lära sig simma.

OPUS 33
Deras gälla skratt och sånger var snarare en redovisning av att här gingo minsann tre glada och självsäkra jäntor på väg mot en äventyrsresa med Finlandsbåten, än oförfalskade glädjeyttringar.
OPUS 13
… Som exempel anses det inte normalt att som vuxen medborgare tjata om den till staden nyanlända Cirkusen en hel dag. Detta gjorde emellertid Hannas morbror och förlorade strax därpå sitt arbete. Enligt ledningen var orsaken morbroderns ständiga norpande av radergummi från materielförrådet, själv skyller han dock allt på Cirkusen och kallar cheferna för infiltratörer…


OPUS 21
Majbritt Gustavsson hade - för att öka sin självkänsla - ansökt om att få byta namn till Ruter Dam, men fått avslag. Följaktligen ansåg hon nu att en kanelbulle på Konditori Aristokrat borde vara svaret på hennes böner, och hastade därför förbi en samling ungmoderater på väg mot (den trots namnet ganska spartanska) bagarboden…